Δελτίο Τύπου Διημερίδας «Σεξουαλικότητα & Αναπηρία»

Δελτίο Τύπου Διημερίδας «Σεξουαλικότητα & Αναπηρία»

Πάτρα, 15/11/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της Πανελλήνιας Διημερίδας με διεθνή συμμετοχή που διοργάνωσε το Θ.Π.Κ. «Η Μέριμνα» με θέμα «Σεξουαλικότητα και Αναπηρία, Σύγχρονες Προσεγγίσεις & Προβληματισμοί» και διεξήχθη στη Πάτρα στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2017 στο Patras Palace. Η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών, καθώς τη παρακολούθησαν περισσότεροι από 350 σύνεδροι, που αποχώρησαν με άριστες εντυπώσεις για το επίπεδο των εισηγήσεων και την αρτιότητα της διοργάνωσης.

   Κατά τη διάρκεια της διημερίδας διασταυρώθηκαν απόψεις από τους χώρους της Ψυχολογίας, των Κοινωνικών Επιστημών, της Νομικής, των Επιστημών Ειδικής Αγωγής, της Ψυχιατρικής, της Φιλοσοφίας, της Βιοηθικής και της Θεολογίας που εκπροσωπήθηκαν από επιστήμονες εγνωσμένου κύρους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι τοποθετήσεις τους συναντήθηκαν στη κοινή διαπίστωση ότι η σεξουαλικότητα ατόμων με αναπηρία είναι μια πραγματικότητα που συχνά παραγνωρίζεται λόγω αμηχανίας ή προκαταλήψεων, αποτελεί ωστόσο έκφραση της προσωπικότητας του ανθρώπου και η διαχείρισή της καθορίζεται από ατομικές προϋποθέσεις, ρεαλιστικές δυνατότητες, ανάγκη συναισθηματικής ολοκλήρωσης και αξίες του περιβάλλοντος του.

Η εκδήλωση προκάλεσε πανελλήνιο ενδιαφέρον και απέσπασε θετικά σχόλια για τη πρωτοτυπία του θέματος και την ποικιλία των απόψεων που φιλοξένησε, εγκαινιάζοντας έναν διάλογο που στη χώρα μας εκκρεμούσε από δεκαετίες.

Τη διημερίδα χαιρέτησαν κατά την έναρξή της η Πρόεδρος του Θ.Π.Κ. «Η Μέριμνα» κα Γεωργία Κοκκίνου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κος Απόστολος Κατσιφάρας, ο Πρόεδρους του Κ.Ο.ΔΗ.Π. ως εκπρόσωπος του Δήμου Πατρέων κος Θεόδωρος Τουλγαρίδης, ο Πρόεδρος  της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κος Ιωάννης Βαρδακαστάνης και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Υγείας και Αλληλεγγύης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κος Αντώνιος Χαροκόπος.

Αρωγός του εγχειρήματος από τη σύλληψη της ιδέας ως την υλοποίησή της υπήρξε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος που στήριξε ηθικά και οικονομικά την όλη προσπάθεια. Ευχαριστούμε επίσης για τη στήριξη τους: την Global Insurance Group I.K.E.- Μεσιτικός Εκπρόσωπος του Ασφαλιστικού Ομίλου Euroins, το βιβλιοπωλείο Θεμέλιο Γνώσης, την Teratech.gr.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά για την επικοινωνία της δράσης την εφημερίδα Γνώμη, την εφημερίδα Πελοπόννησος, το “The Best”, το “Patras Events”, το “juniorclubs.gr”, το “dete.gr”,  το “Τέταρτο”, το “socialpolicy” και το πάρκο αναψυχής «Ιπποκάμηλος».

Το Διοικητικό Συμβούλιο τού ΘΠΚ Μέριμνα, ανανέωσε τη δέσμευσή του να βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους με αναπηρία και τις οικογένειές τους, υποστηρίζοντας σταθερά τον αγώνα τους για ποιότητα ζωής και πλήρη κοινωνική ένταξη.

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Με τη συχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης