Δεντροφύτευση

Δεντροφύτευση

Ομάδα εκπαιδευομένων,που συμμετέχουν στα προγράμματα ΚΔΑΠμεΑ & ΚΔΗΦ – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, συμμετείχαν στην Δράση Δεντροφύτευσης 300 μικρών δέντρων που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με φορείς, στο άλσος Γηροκομείου, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019. Στη δράση συμμετείχαν επίσης και 100 μαθητές από το 46ο & το 20ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών.

 

Στην υλοποίηση της δεντροφύτευσης, η οποία έγινε με πρωτοβουλία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων, εκτός από το Κέντρο μας, συμμετείχαν ακόμη το γραφείο του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για θέματα Υγείας και Αλληλεγγύης και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, το Δασαρχείο Πατρών, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, , το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Καραμανδάνειο» Πατρών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γηροκομείου.

Με την ολοκλήρωση της δενδροφύτευσης, οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του Κέντρου μας, όπου ακολούθησε ξενάγησή στα τμήματα των  Εργαστηρίων, με σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές από κοντά τις καθημερινές δραστηριότητες των εκπαιδευομένων μας, ενώ  φυτεύτηκε ένα δέντρο, συμβολικά, στον προαύλιο χώρο.

Στη συνέχεια, επισκέπτριες Υγείας από το Νοσοκομείο Παίδων και την Περιφέρεια Δυτικής  Ελλάδας, ενημέρωσαν όλους τους συμμετέχοντες για την αναγκαιότητα τήρησης των κανόνων ατομικής υγιεινής.

Στις δράσεις παραβρέθηκαν, από το Κέντρο μας,η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Γεωργία Κοκκίνου και η Προϊσταμένη Ψυχοπαιδαγωγικής Σωτηρία Ψηλού, ο Δασάρχης Πατρών Σταύρος Βαρβατσούλης, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος o Θεόδωρος Λάμπος Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και από το τμήμα Δημόσιας Υγιεινής η Όλγα Πολυχρονοπούλου,  από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Καραμανδάνειο» Πατρών η Βασιλική Κολυπέρα,  από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων η Πρόεδρος Φωτεινή Συριώτη – Κυπραίου και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γεροκομείου η Πρόεδρος Μαρία Δεληγιάννη.