Δελτίο Τύπου Παζαριού Χριστουγέννων 2017

Δελτίο Τύπου Παζαριού Χριστουγέννων 2017

  

Πάτρα,  20/12/2017
Αρ. Πρωτ.: 2087


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε και φέτος το χριστουγεννιάτικο παζάρι του Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου «Η ΜΕΡΙΜΝΑ»  που φιλοξενήθηκε όπως και κάθε χρόνο στον χώρο «ΕΣΠΕΡΟΣ» στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου. Το απόγευμα της Παρασκευής 15/12/2017 παρουσία και ευλογίαις του Πανοσιολογιότατου π. Θεόκλητος Παντελίδης, εκπρόσωπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών, κ.κ. Χρυσοστόμου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του χριστουγεννιάτικου παζαριού.

Κατά την διάρκεια, παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας, η τ. Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου κα Αναστασία Τογιοπούλου, ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κος Σταύρος Δημητρακόπουλος, η Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας κα Σταυρούλα Παναγοπούλου-Νικολάου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παίδων Χρήζοντων Μέριμνας, π. Ιωάννης Λαζανάς,  οι Εκπρόσωποι του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Οι Φίλοι του ΜΕΡΙΜΝΑ» κ. Θεόδωρος Ξυλιάς και κ. Παναγιώτης Καλατζής, η Προϊσταμένη του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κα Νικολίτσα Παπαδοπούλου, τα τακτικά και τα αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ. του Κέντρου και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων που επεφύλαξαν σειρά εκπλήξεων για τα παιδιά και όλους τους παρευρισκόμενους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του φετινού χριστουγεννιάτικου παζαριού μας πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω παράλληλες εκδηλώσεις:

Το Μουσικό σύνολο Μέριμνας με την υπεύθυνη κα Δέσποινα Κριμπά, το Νέο Ωδείο Ρίου, η Ροκ Μπλουζ Μπάντα «Sugar blues» με τον Μαέστρο τους κ. Παναγιώτη Ορφανό, η ορχήστρα και η χορωδία «ΜΠΕΛ ΕΠΟΚ» του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και περιχώρων, η χορωδία της Κοινοτοπίας «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ», η χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών, η χορωδία «ΑΝΤΗΧΩ» καθώς και το μουσικό σχήμα «Μουσικοτεχνουργική Πατρών» .

            Αργεντίνικο τάνγκο από την Σχολή Χορού «El Conventillo», παραδοσιακοί χοροί και κάλαντα από τον Πολιτιστικό Φορέα «ΡΟΕΣ», παραδοσιακοί χοροί από το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, το Χορευτικό Τμήμα του Φυσιολατρικού Συνδέσμου Πατρών, το Χορευτικό Συγκρότημα «Φάρος Ποντίων Πατρών» καθώς και το Χορευτικό Συγκρότημα της Ένωσης Κυπρίων Ν. Αχαΐας που πρόσφεραν στο κοινό θαυμάσια δείγματα της σημαντικής δουλειάς τους.

            Ευχαριστούμε θερμά, τον Δήμο Πατρέων, την κα Γιώτα Νέγκα για το τηλεοπτικό σποτ, την ποδοσφαιρική ομάδα της ΠΑΕ Παναχαϊκής που μοίρασαν δώρα στα παιδιά του Μουσικού Συνόλου του ΜΕΡΙΜΝΑ, το τμήμα Αισθητικής του Ι.Ε.Κ. ΒΕΡΓΗ για την συμμετοχή του στο παζάρι, τις κ. Σταυρούλα Μπερέκου, κ. Ζαφειρία Φλαμή, Πηγή Σαββοπούλου και Αθηνά Καραβασίλη ,τον κ. Νικόλαο Τσαπακίδη, τον Ιπποκάμηλο, την VANTANA-Ποτοποιία, την Achaia Clauss – Κάβα Δανιηλίδος, το Κάστρο Τεντούρα – Χάχαλης, το Σουπερ Μάρκετ ΥΙΟΙ ΣΙΜΙΤΖΗ Ο.Ε, την Μπακαλάρος Α.Ε., τα Ζαχαροπλαστεία CARAVEL, ΠΛΕΓΑΣ και ALLEGRO, το ΚΕ.ΔΙ.ΦΥ., το Κέντρο ΔΙΑΚΟΥ, το ΔΙΗΧΟ για το ραδιοφωνικό σποτ, τους τηλεοπτικούς σταθμούς: LYXNOS, ACHAIA TV, SUPER B, LEPANTO, ERT ΠΑΤΡΑΣ και τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς: WAVE FM ,KISS FM, SMART FM, SKAI ΠΑΤΡΑΣ, ΡΑΔΙΟ ΓΑΜΜΑ, τους χορηγούς επικοινωνίας :Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ , Εφημερίδα ΓΝΩΜΗ, Patras events,The Best, Patras Times, ΤΕΤΑΡΤΟ & DETE.gr καθώς και τους Φίλους του ΜΕΡΙΜΝΑ για την έμπρακτη στήριξή τους στην επιτυχημένη διοργάνωση του χριστουγεννιάτικου παζαριού των 130 ωφελουμένων του Κέντρου μας.

Στο παζάρι εκτέθηκαν χειροποίητες δημιουργίες των εκπαιδευομένων μας, τα έσοδα από την πώληση των οποίων διατέθηκαν αποκλειστικά για τις βασικές ανάγκες των νέων με Νοητική Υστέρηση που εκπαιδεύονται και φιλοξενούνται στη ΜΕΡΙΜΝΑ.

Όλοι μας, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου, οι εργαζόμενοι και προ πάντων οι εκπαιδευόμενοι, εκφράζουμε και δημόσια την συγκίνηση και τις από καρδιάς ευχαριστίες μας στους χορηγούς και στους συμπολίτες μας για την παρουσία τους και την προσφορά τους.

 

Από το  Διοικητικό Συμβούλιο
του Θ.Π.Κ. «ΜΕΡΙΜΝΑ»

 

Με τη συχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης