Δράσεις ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία – 3 Δεκεμβρίου

Δράσεις ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία – 3 Δεκεμβρίου

 

 

 

 

 

 

 

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, («η οποία θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992 και εορτάζεται σε όλον τον Πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία» πηγή :

https://el.wikipedia.org/wiki/Παγκόσμια_Ημέρα_Ατόμων_με_Αναπηρία), το Κέντρο μας, στα πλαίσια της εξωστρέφειας και της ευαισθητοποίησης της κοινότητας για τα Άτομα με Νοητική Υστέρηση και συνοδές αναπηρίες, διοργανώνει δράσεις με στόχο να επιτευχθεί η ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο και η ενεργή συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή.

  • Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022: Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Καστριτσίου. Εκεί μέλος της Ψ.Υ. θα ενημερώσει τους μαθητές για τις Δράσεις και τα Προγράμματα του Κέντρου μας, ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η ομάδα εκπαιδευομένων μας θα συμμετάσχει σε παιχνίδια αλληλεπίδρασης με ομάδα μαθητών του σχολείου.
  • Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022: Επίσκεψη στον χώρο του Κέντρου μας από το Δημοτικό Σχολείο Φαρρών. Οι μαθητές του σχολείου θα ενημερωθούν για τις δράσεις του Κέντρου και θα περάσουν ένα ευχάριστο πρωινό με το Μουσικό μας Σύνολο, στα πλαίσια Μουσικοκινητικής Δράσης.
  • Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022: Εκπαιδευόμενοι του Κέντρου μας θα μεταβούν στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η Εθελοντική Ομάδα Φοιτητών «Έθεξις» θα ξεναγήσει τους εκπαιδευομένους μας στους χώρους του Πανεπιστημίου και θα δημιουργηθεί ένα workshop προκειμένου να κατασκευάσουν όλοι μαζί ξύλινα είδη.

Τέλος, οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι η 3η Δεκεμβρίου αποτελεί για όλους μας μια υπενθύμιση κοινωνικής ευαισθησίας, ισότητας και ευκαιριών, προωθώντας την ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτιστικής καθημερινότητας.